top of page
Sök
  • Skribentens bildWaitong

Nu händer det saker! - På tisdag blir det AW....SFLK:s spännande program!

Mycket spännande Lösningsfokuserad på gång inom SFLK och nästan allt är helt gratis både för medlemmar och intresserade! Mer info i länkar och längre ner:​​​

  • Hedemora AME/Kraften tisdag 28 mars kl 15.00-17.

  • Den Lösningsfokuserad världsdagen 3/5;

  • Improviserad digital morgonfika med SFLK 08.30-10.00

  • Gratis streamad Lösningsfokuserad nybörjarinfo 3/5 13.00-14.30

  • Avesta AW AME/Samverkansteam onsdag 3 maj kl 15.00-18.00

  • SFLK-konferens "Frågans Kraft" i Västerås 2-3/6 2023

  • Säter Dahlander kunskapscenter/Samverkansteam tisdag 13 juni kl 14.30-17.00Lösningsfokuserad AW på riktigt, IRL & på plats i Dalarna!

Varmt välkomna till våren 2023:s After Work/After Fika Lösningsfokus

Samordningsförbunden i Dalarna arrangerar och bjuder in, genom Södra Dalarnas Samordningsförbund och i samarbete med Svenska Föreningen för Lösningsfokuserad Korttidsterapi (SFLK) [1] till After Work/After Fika Lösningsfokus följande tider och platser: Hedemora AME/Kraften tisdag 28 mars kl 15.00-17.00 Avesta AME/Samverkansteam Avesta onsdag 3 maj kl 15.00-18.00 (LF världsdagen!) Säter Dahlander kunskapscenter/Samverkansteam Säter tisdag 13 juni kl 14.30-17.00


Vid tillfällena kommer det att erbjudas fika/förtäring och en workshop/aktivitet med fokus på fortsatt utveckling/träning av lösningsfokus – genom gott sällskap, skratt och inspirerande kolleger! Näst ut är Hedemora den 28 mars och ger oss följande information: Adressen är Kraftgatan 8 i Hedemora, kommunens AME lokaler och även Samverkansteam Kraftens i Hedemora. Vid detta tillfälle väljer vi att se en klassisk film (cirka 35 min) med Insoo Kim Berg som pratar med en ung kille som dagen innan försökte ta livet av sig. Det är en enastående pärla i hur Insoo skapar en kontakt tillsammans med klienten och hur levande samtalet är dem emellan. Jag (Jonas Wells) tänkte bjuda in er att se den och reflektera kring vad vi ser – och vad vi själva går igång på och vad vi blir inspirerade av. Välkommen, du som är nyfiken på lösningsfokus och vill träffa andra som nyttjar detta på olika sätt. Vi bjuder på oss själva, kaffe/te, reflekterar och gör vårt bästa att vi ska en givande stund ihop. Inga garantier på att det blir roligt men vi gör vårt bästa! 😊

Inga kostnader för dig, det är gratis. Alla är välkomna! Hoppas vi ses där :-) Jonas Wells Södra Dalarnas Samordningsförbund Tel: 0706 38 06 17Streamad frukost 3/5

Starta firandet av SF World Day med en improviserad digital fika tillsammans med SFLK!

Den 3 maj kl 08.30 – 10.00

Love, Per och Birgitta kommer att vara dina värdar.

Ta med dig ett eller två samtal som du vill prata om. Det kan vara samtal som du haft nyligen eller för länge sedan, samtal som du upplevde gick bra eller dåligt – det viktigaste är att det är samtal som du vill prata om. Du är hjärtligt välkommen även om du inte har något samtal att prata om.

Du är hjärtligt välkommen att vara med att samskapa detta. Ingen föranmälan krävs.

Länk till mötet hittar du här:

SFLK is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Time: May 3, 2023 08:30 AM Amsterdam, Berlin, Rome, Stockholm, Vienna

https://us04web.zoom.us/j/77079426091...

Meeting ID: 770 7942 6091

Passcode: KdT3j0


3/5 LF för nybörjare gratis streaming

Nybörjare inom Lösningsfokus? Intresserad och vill veta mer om det lösningsfokuserade synsättet? Vill du veta om det kan vara något för dig?

Då är detta ett utmärkt tillfälle för dig att helt kostnadsfritt få lite insyn i vad lösningsfokus är och hur det kan användas.

Gratis intro med SFLK, Waitong utbildning och Niklas Waitong

3/5 13.00-14.30 Gratis öppen streamad nybörjarintroduktion till det lösningsfokuserade tankesättet på den lösningsfokuserade världsdagen 3/5.

Lösningsfokus är en evidensbaserad samarbetsmodell som tar klientens vilja och kompetens för given. Fokus är på klientens mål, önskade framtid, tidigare framgångar, styrkor och resurser. I dialog med klienten bygger man lösningar, snarare än att gräva i problem.

Varför jobba lösningsfokuserat? • Väldigt liten risk att skada någon • Stor chans att lyckas • Förstärkande • Bygger självförtroende och självkänsla • Evidensbaserat • Kan användas till alla sorters arbete och olika klientgrupper • Lätt att lära (men svårt att behärska) • Ekonomiskt och kostnadseffektivt • Roligt (mindre smärtsamt)

Om du har grundutbildning och redan jobbar med lösningsfokus då kommer tyvärr detta event sannolikt inte tillföra mycket. Det är varken en grundutbildning eller en booster men däremot ett utmärkt tillfälle för att, utan kostnad, avgöra om det lösningsfokuserade tankesättet kan vara något för dig.

Mer om det som händer på den lösningsfokuserade världsdagen 3/5 och mer om lösningsfokus och olika event hittar du här på denna hemsida.

Introföredrag, via Zoom, 3/5 13.00-14.30 Sista anmälningsdag 1/5

Pris: Gratis, max 10 deltagare från samma arbetsplats, max 100 deltagare, ej använd plats debiteras med 500 kr.IRL Lösningsfokuserad SFLK-konferens i Västerås, 2-3/6, "Frågans Kraft" mer info här & här
11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page